reparatii-calculatoare-desktop-pc

Reparatii calculatoare

Firma Megatech It se ocupa de reparatii calculatoare, laptopuri si monitoare, tablete de peste 20 de ani de zile. Puteti apela oricind la experienta electronistilor nostri profesionisti care va pot repara calculatorul in cel mai scurt timp posibil.

Este foarte neplacut când lucrezi pe un computer și brusc calculatorul tau se opreste. Este foarte dificil să aflați ce problema de computer aveți și cum sa o remediati mai ales cind nu aveti atunci cunostinte tehnice in acest domeniu. Daca nu ai pregatire in acest domeniu, este recomandat de a angaja un tehnician profesionist care sa poată rezolva cu ușurința aceasta problema legata de computer.

Probleme ce pot sa apara la un calculator desktop

Acestea sint urmatoarele 9 probleme ce pot sa apara la un calculator:

1. Calculatorul nu va porni dupa ce ati apasat pe butonul de pornire
Verificați dacă calculatorul este conectat corect la priza de alimentare și, daca acest lucru nu funcționeaza, testati la alta priza de alimentare.
2. Nu apare nimic pe ecran odata apasat butonul de pornire
Este posibil daca calculatorul este pornit si pe ecran nu apare nimic atunci ar putea exista o problema cu conexiunea dintre computer și ecran. Intii, verificati daca monitorul este conectat la o priza de alimentare și daca exista legatura corecta a cablului dintre mufa monitorului și mufa placi video.
3. Softurile care funcționează anormal
Daca software-ul nu functioneaza bine, atunci încercați sa reporniți computerul și rulați o scanare antivirus. Pentru a evita acest lucru, instalați un software antivirus cel putin gratuit.
4. Softul Windows nu porneste
Daca vedeti ca aveti probleme la pornirea softului Windows, este posibil sa trebuiasca sa il reinstalati cu discul de recuperare Windows sau verificati daca hard diskul este conectat corect la placa de baza.

5. Imaginea se blocheaza pe ecran
Atunci cind calculatorul se blocheaza, este posibil sa nu aveți alta solutie decat s a il porniti din nou și sa riscati să pierdeti orice imagine sau fisier pe care nu l-ati salvat. Blocajele pc-ului pot fi un semn a lipsei de memorie RAM, a incalziri procesorului, a conflictelor de registri, a fișierelor virusate sau a programelor spyware. Apasati butonul de pornire pană cand calculatorul se va opri, apoi reporniți-l și incepeti sa curatati sistemul.

6. Calculatorul este lent
Atunci cind calculatorul dvs. este ceva mai lent decat în mod normal, puteți rezolva aceasta problema pur și simplu prin curațarea hard disk-ului de fișiere virusate sau ce nu doriti. Puteti instala un filtru de protectie, programe antivirus și antispyware și puteți programa scanarea hardului regulat. Puteti folosi Hard disk-uri externe ca o soluție excelenta de stocare a fisierelor mari. Acest lucru va v-a ajuta ca calculatorul să funcționeze mai repede.

7. Se aud zgomote caudate in unitatea PC
Zgomotele provenite de la calculatorul dvs. este, in general, un semn al unei defecțiuni hardware sau a unui ventilator care este posibil sa se strice. Unele hard disk-uri fac adesea zgomot chiar înainte de a se defecta. Ar fi recomandat sa faceți copii de rezerva ale informațiilor ce le aveti pe hard.

8. Un internet lent
In idea de a imbunatati performanțele browserului dvs. de internet, trebuie sa stergeți frecvent cookie-urile și fisierele temporare de pe hard disk.

9. Supraincalzirea unitatii pc
Daca unitatea de calculator nu are un sistem de racire bun, atunci componentele PC-ului pot începe sa se supraincalzeasca in timpul funcționarii si unitatea se poate defecta. Pentru a evita arderea calculatorului, opriti-l și lăsati-l să se raceasca. Ar fi recomandat sa verificati ventilatorul pentru a va asigura ca nu este stricat. Daca vedeti ca nu face fata un singur ventilator ar fi recomandat sa mai adaugati inca unul.